Αρχική > Κεντρική Υπηρεσία

Κεντρική Υπηρεσία

 Θέσεις Εργασίας & Προκηρύξεις
 Δημόσια Διαβούλευση
 Διακηρύξεις – Προμήθειες

Διοίκηση

Διοικητής 6ης ΥΠΕ:

Ηλίας Θεοδωρόπουλος

Υποδιοικητές 6ης ΥΠΕ:

Γεώργιος Δέντσικας

Βασίλειος Στασινόπουλος

Οργανόγραμμα                             

 

 

 

 

 

   

Στην έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, έχει συσταθεί , με τις διατάξεις του Ν.3329/2005 (ΦΕΚ 81Α) «Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις», όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του Ν.3527/2007(ΦΕΚ 25Α) «Κύρωση συμβάσεων υπέρ Νομικών προσώπων εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις», ΝΠΔΔ, με την επωνυμία «Διοίκηση 6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας».

Έδρα της Διοίκησης  6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας είναι η πόλη της Πάτρας του Νομού Αχαϊας.

Σήμερα η Κεντρική Υπηρεσία της 6ης ΔΥΠΕ στεγάζεται σε κτίριο που βρίσκεται στην Πάτρα στη ΝΕΟ Πατρών Αθηνών  24 & Υπάτης 1.

Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας. Ειδικότερα αρμοδιότητές της είναι:

1. Ο προγραμματισμός, συντονισμός, εποπτεία και έλεγχος στα όρια της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, της λειτουργίας όλων των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΠΥΥΚΑ). Ως Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζονται οι ακόλουθοι:
• Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Μονάδες Κοινωνικής  Φροντίδας,
• Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης,
• Λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα, που ασκούν δραστηριότητες στους τομείς υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και εποπτεύονται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Κέντρα Υγείας
0
ΤΟΜΥ
0
Π.Ι.
0

2. Η υποβολή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εισηγήσεων, μέτρων και προτάσεων που αποσκοπούν στην πληρέστερη και αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας τους.

3. Η παρακολούθηση της εφαρμογής, από τις Διοικήσεις των εποπτευόμενων ΦΠΥΥΚΑ, της πολιτικής που χαράσσεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.