Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Ανακοινώσεις > ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – ΓΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – ΓΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

BreastCa 720x470

Φωφη Γεννηματά

Πάτρα, 24-10-2024

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η 6η ΥΠΕ  υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, που είναι ο καρκίνος του μαστού.

Πιο συγκεκριμένα, στην  πόλη της  Αμαλιάδας, οι επαγγελματίες  υγείας  του  Γ.Ν. Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου κατά του καρκίνου του μαστού Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», πρόκειται να υλοποιήσουν στην κεντρική πλατεία της Αμαλιάδας, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18.30 δράση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο αυξάνοντας την πιθανότητα πλήρους ίασης. Ο προληπτικός έλεγχος διασφαλίζει την έγκαιρη ανίχνευση σε πρώιμο στάδιο του καρκίνου δηλαδή, όταν δεν εμφανίζονται συμπτώματα και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Από την ηλικία των 20 ετών και άνω με την αυτοεξέταση μαστού μια φορά το μήνα.
  • Την ετήσια κλινική εξέταση από εξειδικευμένο χειρουργό ή γυναικολόγο.
  • Με τη μαστογραφία αναφοράς σε ηλικία 35 ετών.
  • Από την ηλικία των 40 ετών με την ετήσια μαστογραφία.
  • Τον υπερηχογραφικό έλεγχο μαστού.
Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο